• Image 1
Voor al uw BBQ benodigdheden kijk op
BBQ en catering
BBQ en catering

Veel gestelde vragen


Hier alle antwoorden op de vragen over springkussens. Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact op. We staan je graag te woord!


1. Bezorgen jullie ook het springkussen in en rond Zwolle?
Ja, wij bezorgen ook bij de huur van meerdere springkussens en bij de grotere opblaasattracties (glijbaan haai en stormbaan 31 meter). De vanaf prijs is €25,- voor het bezorgen en ophalen van springkussens (afhankelijk van het aantal en grote). Daarnaast brengen wij buiten Zwolle km kosten in rekening. Let op: Het bezorgen moet wel in onze planning passen. Dus de bezorg en ophaal tijden zijn altijd in overleg!

2. Is het moeilijk om een springkussen op te bouwen?
Het opbouwen van een springkussen is makkelijk. Doe dit met minimaal twee personen. Je krijgt een logboek bij het springkussen met de uitleg. Voor vragen kun je altijd bellen.

3. Hoe lang duurt het voordat ik een springkussen heb opgebouwd?
Met twee personen ongeveer 10 minuten. Als het springkussen is uitgerold en de blower aangezet, dan blaast een springkussen zich in ongeveer één á twee minuten op.

4. Ik wil het springkussen op de straat plaatsen. Mag dat?
Ja, dat mag, maar we raden het aan om deze op gras te plaatsen. Leg er wel het mee geleverde grondzeil onder en zet het springkussen vast (aan paaltjes, een put etc).

5. Moet ik het springkussen schoon maken?
Ja, na gebruik graag even met een doekje schoonmaken, zodat de volgende gebruiker ook een schoon springkussen heeft. Let goed op de hoeken en naden van het springkussen. Daar blijft veel vuil achter zitten.

6. Heb ik genoeg stroom voor een springkussen?
Een springkussen (of andere opblaas attractie) heeft meestal 1 blower van 1500 Watt. Voor twee springkussens heb je een vrije stroomgroep nodig (zeker niet meer erop plaatsen). Met een vrije stroomgroep wordt bedoeld, dat er geen andere apparaten zijn aangesloten op deze stroomgroep. Huur je meer springkussens? Verdeel ze dan over meerdere stroomgroepen.

7. Heb ik krachtstroom nodig voor een springkussen?
Nee, wij verhuren geen springkussens waar je krachtstroom voor nodig hebt. Het kan altijd met een normaal 230 volt stopcontact (wat je in huis hebt). Heb je veel stroom nodig, dan kan een krachtstroomaansluiting nodig zijn. Wel heb je dan een verdeelkastje nodig die er 230 volt van maakt.

8. Zijn de blower, haringen en het grondzeil inbegrepen bij de prijs van het springkussen?
Ja, dat is allemaal inbegrepen bij het huren van een springkussen. Een haspel niet!

9. Hoe ver mag een springkussen van het stopcontact staan?
Als je een verlengsnoer van 25 meter gebruikt (van het stopcontact naar de attractie), dan is dat geen probleem. Als je meer of langere verlengsnoeren gebruikt, raak je spanning kwijt. Bij een vol belast stopcontact en een verlengsnoer van bijvoorbeeld 100 meter zal een springkussen blower waarschijnlijk niet goed werken. Uw springkussen wordt niet hard genoeg, dit is gevaarlijk voor de gebruikers en er is een goede kans dat de blower warm loopt en kapot gaat. Conclusie: Gebruik dus niet te veel verlengsnoeren.

10. Kan ik een dag eerder een springkussen ophalen?
Ja, in overleg is dat mogelijk. Wij brengen daarvoor geen extra kosten in rekening. Het moet dan ook in onze planning passen. Indien het uitkomt met onze planning mag u voor zaterdag gehuurde materialen ook weer op maandag terug brengen.

11. De zon schijnt maar het gaat regenen. Wat moet ik nu doen?

Laat de springkussens opgeblazen staan. Het springkussen kan goed tegen regen. Zodra je het springkussen uit zet zal hij in elkaar zakken en vol lopen met water. Laat daarom het springkussen altijd gewoon opstaan. Haal de kinderen binnen en wacht tot de bui is afgelopen. Hierna kun je het springkussen zelf snel goed droog maken. Laat dus nooit een springkussen een nacht onopgeblazen buiten liggen in verband met regen.

12. Moet er toezicht zijn op het springkussen of attractie?
Ja. Er dient iemand van 18 jaar of ouder toezicht te houden op het springkussen of attractie.

13. Moet ik mij legitimeren bij het ophalen van de gehuurde producten? 
Ja, je dient een geldige legitimatie (paspoort, rijbwijs of id-kaart) bij je te hebben als je een opblaas-attractie komt afhalen.

14. Hoe moet ik een springkussen opvouwen?
Bekijk het filmpje voor een duidelijke uitleg: